(Foto: Peter de Groot).

Bernardusschool wint Project Bloemenzee Zoeterwoude

Groep vijf van de Bernardusschool uit Zoeterwoude-Rijndijk is vrijdagavond uitgeroepen tot winnaar van Project Bloemenzee. De klas ging er niet alleen met de groepsprijs vandoor. De bloemenzee van Mieke de Groot werd door de jury als mooiste beoordeeld. Mieke is leerling op de Bernarddussschool.

In de maanden mei en juni hebben de drie groepen vijf van de Zoeterwoudse basisscholen meegedaan aan het project. De Zoeterwoudse Tuincommissie deelde eind april jonge planten en een lesbrief met instructies uit op de scholen. Opdracht aan de leerlingen was om een zo mooi mogelijke bloemenzee op te kweken.

Slakken
Organisator en voorzitter van de Tuincommissie Peter de Groot legt uit dat de leerlingen het dit jaar extra moeilijk hadden. “We hadden een koud voorjaar met veel regen en een paar hele warme dagen. Dat zijn niet de goede omstandigheden om je plantjes op te kweken. Ook waren er in veel tuinen veel slakken aanwezig en die zijn ook dol op perkplantjes”, vertelt hij.

Juffen
De juffen van de drie klassen deden mee in een eigen competitie. De leraressen presenteerden hun Bloemenzee op een originele wijze. “Na een zorgvuldige analyse reikte burgmeester Fred van Trigt de eerste prijs uit aan Juf Romee van basisschool het Avontuur.”

Vorig jaar vond het jaarlijkse project vrijwel volledig online plaats en verzorgden de leerlingen hun plantjes thuis. “Dit jaar was er, binnen de coronaregels, gelukkig weer meer mogelijk”, vertelt voorzitter van de Tuincommissie Peter de Groot.

Om voldoende afstand te kunnen houden, week de organisatie voor de finale van het project uit van het gemeentehuis naar Het Muziekcentrum aan de Schenkelweg.

Maatschappij Onderwijs Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×