Next en Hifi weer dicht, maar Gebroeders De Nobel viert juist Het Eerste Feest. (Foto: Sleutelstad).

Nachtleven Leiden weer deels dicht

Discotheek Next is niet de enige uitgaansgelegenheid die dicht is. Alle studentenverenigingen, op SSR na, zijn ook gesloten. Minerva en Augustinus besloten afgelopen dinsdag uit voorzorg voor de oplopende coronabesmettingen, alweer te sluiten. SSR heeft nog een laatste week, meldt Jurian Calis voorzitter van de Plaatselijke Kamer Van Verenigingen (PKVV).

Ook de aan Minerva gelieerde studentendisco Hifi is dicht. De overige Leidse studentenverenigingen waren al met zomerreces. Op SSR na dus, die het seizoen gewoon af maakt. De horeca van COC Leiden blijft voorlopig dicht. Zij willen hun vrijwilligers en leden niet blootstellen aan het risico op coronabesmetting.

Gebroeders De Nobel blijft ook open. Of beter, gaat juist open. Daar is komend weekeinde Het Eerste Feest, wat drukbezocht lijkt te worden. Podiumdirecteur Ruud Visser laat weten dat er al 500 tickets verkocht zijn voor Het Eerste Feest, waarmee de heropening van het poppodium na de coronapandemie en de verbouwing wordt gevierd komende zaterdag. Visser vertrouwt desgevraagd op de ‘hele strenge controle op testen en de vaccinatie’.

Sander Dubbeldeman, uitbater van De Uijl van Hoogland en Studio De Veste laat weten dat deze drukbezochte caf├ęs openblijven. “Maar we deden en doen alleen zitplaatsen bij de Uyl en de Veste. Dus we laten niet de maximum capaciteit binnen.” Dubbeldeman ziet het nog niet zitten om zijn zaak vol te hebben.

Coronabesmettingen
Eerder vandaag besloot discotheek Next op de Langebrug in Leiden haar deuren weer te sluiten. Reden is de coronabesmettingen onder bezoekers afgelopen weekeinde. “Veel testuitslagen bleken niet te kloppen”, meldt Next op Facebook.

Hoewel iedereen een officieel testbewijs van de GGD met een QR-code had, waren er toch mensen met corona binnen. “We hebben contact gehad met de GGD en het blijkt dat veel testuitslagen van het toegangsbewijs toch niet kloppen. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en sluiten onze deuren dit weekeinde tot nader bericht. Het is met de hoogoplopende besmettingscijfers in Leiden niet veilig om open te gaan,” vindt de horecaondernemer.

Om hoeveel coronabesmettingen het gaat meldt Next niet. Ook de GGD Hollands Midden was niet in de gelegenheid een nadere toelichting te geven op de situatie.

Code rood-land
Het RIVM meldt dat er tot 10.00 uur vanmorgen 5.475 nieuwe coronabesmettingen zijn gemeld. Dat zijn er 1.815 meer dan gisteren. Afgelopen week werden gemiddeld 2.308 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 277 procent meer dan de zeven dagen daarvoor. De besmettingen vertalen zich nog niet in meer ziekenhuisopnames. Demissionair minister Hugo de Jonge waarschuwt wel dat het zo kan zijn dat Nederland weer een code rood-land wordt en Nederlanders de komende vakantieweken niet welkom zijn in het buitenland.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×