(Foto: Rob van Dullemen).

Eerste coronavaccinatie binnenkort zonder afspraak

De GGD Hollands Midden biedt vanaf maandag 2 augustus coronavaccinaties aan zonder dat daarvoor een afspraak hoeft te worden gemaakt. Iedereen die nog geen eerste prik heeft gehad, kan binnenlopen voor een vaccin. De inloop zonder afspraak kan op alle vaccinatielocaties in de regio.

“Nu de meeste mensen gevaccineerd zijn, is er ruimte gekomen om iedereen van twaalf jaar en ouder ook zonder afspraak te vaccineren”, laat de GGD weten. “We bieden deze mogelijkheid aan om het iedereen zo makkelijk mogelijk te maken zich te laten vaccineren.” Mensen die al een afspraak ingepland hebben voor de eerste prik, kunnen ook langskomen en zo hun vaccinatie vervroegen. “Dat kan omdat voor deze groep al vaccin is gereserveerd.”

Studenten
De mogelijkheid om zonder afspraak binnen te lopen voor een vaccin is alleen mogelijk voor mensen die nog niet gevaccineerd zijn. “Er is landelijk niet voldoende vaccin beschikbaar om ook de tweede prik op inloop aan te bieden. Daarom heb je voor de tweede prik wel een afspraak nodig”, aldus de GGD. Die afspraak wordt gemaakt na de eerste prik. Doordeweeks is de inloop open van 09.00-12.00 en in het weekend van 10.00-13.00.

Vorige week riep de GGD studenten al op om zonder afspraak naar de vaccinatielocatie te komen. In 55 procent van de nieuwe besmettingen ging het om jongeren. De spoedactie was eerst alleen op studenten gericht zodat zij redelijk beschermd de introductieweken in gaan. Het was toen al wel duidelijk dat de actie later uitgebreid zou worden naar de rest van de regio.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×