Tokio071: Olympische droom Leiderdorpse Jorrit Croon voorbij

Het Nederlandse mannenhockeyteam met daarin Leiderdorpse middenvelder Jorrit Croon slaagde er niet in de Australische doelman te passeren bij de beslissende shoot-outs. De Australiërs waren wel drie keer trefzeker. Het team van coach Max Caldas kwam hierdoor niet verder dan de kwartfinales.

Lees alle artikelen terug in het ‘Toki071’ dossier van Sleutelstad

Nederland kwam in de reguliere speeltijd twee keer terug uit een achterstand en de 2-2 eindstand gaf de verhouding op het veld goed weer. Net als in de halve finale en de finale van het laatste Europees Kampioenschap moest een serie shoot-outs het pleit beslechten. Waar Oranje in eigen land succesvol was en Europees kampioen werd, kon het in deze kwartfinale tegen Australië niets uitrichten. Geen enkele Nederlandse bal ging erin. Terwijl Australië drie keer op rij raak schoot.

Vorm
De goede vorm die Croon tijdens het EK nog wel demonstreerde met gedurfd aanvalsspel was in Tokio nauwelijks te bespeuren. Tijdens de halve finale was het Croon die met een fraaie shoot-out de Belgische keeper verraste. In deze kwartfinale kwam Croon niet eens toe aan een shoot-out.

Voor coach Caldas was dit het laatste toernooi met Oranje, hij vertrekt naar Spanje. Bij Nederland komt voormalig tophockeyer Jeroen Delmee aan het roer. Hij moet eerst aan de bak om kwalificatie voor de volgende Zomerspelen in 2024 in Parijs af te dwingen om daarna te proberen wel weer een medaille te winnen. Het is voor het eerst sinds 1984 dat de Nederlandse hockeymannen niet de halve finale halen op het olympisch toernooi.

 

Leiden Leiderdorp Sport Tokio071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×