Finn Florijn. (Foto: Ed Maan).

Tokio071: Positief geteste Florijn verlaat quarantainehotel

Roeier Finn Florijn uit Leiden heeft het quarantainehotel in Tokio verlaten en vliegt terug naar Nederland, meldt mediapartner Omroep West. De 21-jarige skiffeur heeft er tien dagen quarantaine op zitten. Florijn testte op vrijdag 23 juli positief op het coronavirus.

Lees alle artikelen terug in het ‘Toki071’ dossier van Sleutelstad

De zoon van voormalig olympisch kampioen Ronald Florijn was eerder op die dag in actie gekomen in de heats van de skiff en plaatste zich voor de herkansing. Na zijn positieve testuitslag waren de Olympisch Spelen echter direct voorbij voor Florijn. Hij moest tien dagen verblijven in een speciaal daarvoor aangewezen hotel, waar alle deelnemers aan de Spelen die positief testen op het coronavirus naartoe worden gebracht.

Florijn was na skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Oogink en een anoniem staflid van de roeiploeg de vierde Nederlander die het quarantainehotel in moest. Zij mochten de afgelopen dagen al terug naar huis. Alleen tennisser Jean-Julien Rojer, hoofdcoach Josy Verdonkschot van de vrouwenroeiboten en zijn assistente Isabelle Jacobs zitten na hun positieve coronatests nu nog vast in Tokio.

In principe moeten ze allemaal tien dagen in het quarantainehotel blijven. Ze mogen eerder naar huis als ze op dag zes en zeven van hun verblijf negatief testen.

Leiden Sport Tokio071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×