Tien aankomende studenten testten positief en moesten direct naar huis. (Foto: Rob van Dullemen).

GGD over testen tijdens EL CID: 'We zijn tevreden over het resultaat'

Tijdens de EL CID-week gold een streng protocol om mee te mogen doen met de activiteiten. Deelnemers moesten een vaccinatiebewijs, herstelbewijs, of negatieve test kunnen overhandigen. De afgelopen dagen heeft de GGD Hollands Midden 7123 testen afgenomen bij EL CID-gangers. Tien deelnemers kregen een positieve test terug en werden direct naar huis gestuurd.

De GGD laat via corona-arts Nikita van den Berg aan Sleutelstad weten dat men tevreden is over het resultaat. “Onze werkwijze voelt goed, omdat we aan de voorkant vrij snel de besmette personen naar huis konden sturen en we zo actief de infectieziekte aan het bestrijden zijn. Het is komende week afwachten of deze aanpak ook echt geleid heeft tot minder verspreiding.”

Speciaal voor de EL CID-week opende de GGD een sneltestlocatie in het voormalige V&D-gebouw in het Leidse centrum. De GGD kon op deze testlocatie zes dagen lang 2.500 antigeen sneltesten per dag afnemen. Binnen twee uur ontvingen de studenten de uitslag in de CoronaCheckApp.

Studenten mochten met een geldige QR-code meedoen aan de activiteiten. (Foto: Rob van Dullemen).

Advertentie

Leiden EL CID 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×