Afsluiting en omleidingsroute Vrouwenweg. (Illustratie: RijnlandRoute).

Vrouwenweg twee weken afgesloten voor verleggen kabels en leidingen

De Vrouwenweg is vanaf maandag 30 augustus tot en met 17 september 2021 gedeeltelijk afgesloten voor verkeer. Deze afsluiting is nodig omdat er kabels en leidingen worden verlegd vanwege de aanleg van de RijnlandRoute bij de N206 Europaweg.

Tussen de aansluiting met de N206 Europaweg en de rij woningen aan de Vrouwenweg is de afsluiting van kracht. Het bestemmingsverkeer wordt omgeleid via Zoeterwoude. De bussluis op de Kruisherenweg wordt hiervoor tijdelijk verwijderd.

De omleidingsroute voor (brom)fietsers gaat over de Knotter Polderbrug, via het Knotterpad, het Boerenpad, over de Wieportsbrug naar de Vrouwenweg. Het Knotterpad wordt tijdens deze periode extra verlicht.

Kabels en leidingen
Met ondergrondse boringen worden de kabels en leidingen met minder overlast voor de omgeving over een grote afstand verlegd. Hierdoor hoeft een toekomstige aannemer tijdens de werkzaamheden aan de Europaweg bijna geen rekening meer te houden met de geboorde kabels en leidingen. De gebruikers van de kabels en leidingen, netbeheerder Liander, drinkwaterbedrijf Dunea en de gemeente Leiden (de riolering) hoeven dan bij de geplande werkzaamheden de nutsvoorziening niet tijdelijk af te sluiten.


(Afsluiting en omleidingsroute Vrouwenweg).

Leiden Maatschappij RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×