Het Crescendo-terrein (Foto: Sleutelstad).

GroenLinks en PvdA willen snel nieuw groen op Crescendo-terrein

De partijen GroenLinks en PvdA willen het groen van het Crescendo-terrein snel vernieuwen. Deze week werd bekend dat daar geen tijdelijke noodlokalen komen voor de internationale basisschool. Volgens de partijen is er dus ruimte voor aanpassing van het groen. Dat moet dan vooruitlopend op de ontwikkeling van het wijksportpark gebeuren. “Je kunt er bijvoorbeeld alvast Calisthenics-toestellen neerzetten.”

Lange tijd was de gedachte om op het terrein van korfbalclub Crescendo tijdelijke gebouwen te maken voor de komst van de internationale bassischool. Het plan gaat niet meer door omdat deze week bekend werd dat de nieuwe basisschool opent in een aantal leegstaande lokalen van de Joppenszschool aan de Van Vollenhovenkade, onderdeel van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL).

“Goed nieuws”, zeggen de raadsleden van GroenLinks en PvdA. “Daardoor is nu duidelijk dat de ruimte op het Crescendo-terrein voorlopig beschikbaar is voor het versterken van het groen en de openbare ruimte van de Hoge Mors.” De partijen denken er daarbij aan om het groen bijvoorbeeld in te richten als park met sporttoestellen. Daardoor moet er ruimte komen voor ontmoeting. “Dat is een idee, uiteindelijk moet het wel in samenspraak gebeuren met bewoners”, aldus Alex Friso (GroenLinks).

DIOK
De partijen willen vaart maken met de vernieuwing van het groen en willen daarbij niet wachten op andere ontwikkelingen in de buurt. Zo moet het nabijgelegen terrein van rugbyclub DIOK uiteindelijk opgaan in een wijksportpark. Eind vorig jaar vroegen de twee raadsleden ook al aandacht voor deze zaak. Hun oproep kon toen rekenen op een meerderheid in de gemeenteraad.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Politiek Crescendo-terrein


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×