(Foto's: IJsbrand Terpstra).

Supermarkt ALDI na half jaar alweer weg van Kooiplein

Het lukt maar niet om een permanente invulling te vinden voor een groot winkelpand aan het Kooiplein in Leiden. Nadat eerder al een Marokkaanse supermarkt en outlet-winkel Prijsmepper de deuren sloten, vertrekt nu ook de ALDI na slechts zeven maanden weer van het plein.

Dinsdagmiddag om 18.00 uur valt het doek voor de prijsvechter, die op de Kooilaan concurreert met zowel een Albert Heijn als de Hoogvliet. Begin januari opende de supermarkt feestelijk haar deuren en leek de veelgehoorde wens van buurtbewoners voor een prijsvechter in vervulling te zijn gegaan. Een woordvoerder van ALDI laat nu echter weten dat de vestiging in Leiden Noord altijd al een tijdelijk filiaal betrof.

Klanten van de supermarkt, die de afgelopen tijd al opmerkten dat het er nooit echt druk was, worden via posters doorverwezen naar de ALDI aan het Stationsplein. Dat is de enige andere vestiging die er in de stad is. Eind van dit jaar opent een nieuw ALDI-filiaal aan het Diamantplein, voegt de woordvoerder er aan toe. Het personeel van de vestiging aan het Kooiplein wordt verdeeld over andere filialen in de regio.

De verhuurder van het supermarktpand aan het Kooiplein laat weten dat het pand nog even verhuurd is maar dat het niet duidelijk is wat er daarna gaat gebeuren met het pand in de hoek van het buurtwinkelcentrum.

Advertentie

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×