De Singeltoren wordt Leidens hoogste woontoren binnen de singels. (Fotografie: Corentin Haubruge)

Meelfabriek bereikt hoogtepunt

De Meelfabriek heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. De nieuwe Singeltoren die naast het oude directiegebouw verrijst heeft zijn hoogste punt bereikt. Met 45 meter is de Singeltoren de hoogste woontoren binnen de singels van Leiden.

De Singeltoren is één van de twee nieuwbouwtorens in het ontwikkelingsplan van De Meelfabriek. In negen maanden tijd is de toren vanaf de grond tot de 13e verdieping opgetrokken en dat vierden de kopers en onderaannemers met een borrel en een kort filmverslag over deze bouw. En om de feestvreugde breder te delen is De Meelfabriek op sociale media een winactie gestart om kans te maken op een toost met drie vrienden op het hoogste punt van de Singeltoren.

De Singeltoren staat boven de parkeergarage waar drie jaar geleden de eerste palen de grond in gingen. Nu de ruwbouw op hoogte is, begint de afbouw van de dertig appartementen en twee penthouses. In voorjaar 2022 zijn deze duurzame woningen gereed, dan kan ook de parkeergarage officieel open en De Meelfabriek Tuin naar ontwerp van Piet Oudolf en LOLA aangelegd worden.

De Singeltoren bestaat uit drie geschakelde torens met verschillende hoogtes naar ontwerp van Studio Akkerhuis. De opdeling geeft de woontoren, aldus architect Bart Akkerhuis, een ranke en elegante uitstraling.

De Singeltoren van De Meelfabriek is volgend voorjaar af. (Fotografie: Corentin Haubruge)

Advertentie

Leiden Meelfabriek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×