Op het Noordman-terrein maakt de houtopslag plaats voor woningen en appartementen. (Foto: Chris de Waard).

Groen licht voor bouw huizen op Noordman-terrein

De Leidse raad stemt in met de bouw van een twintigtal woningen op het zogeheten Noordman-terrein. Langs het water van de Rijn komen zeven grondgebonden woningen en een gebouw met dertien appartementen op de plek waar nu nog de oude houtloods staat. De loods is niet meer nodig, omdat Noordman de opslag naar bedrijventerrein De Boeg in Oegstgeest verhuist. Het hout van de loods wordt gebruikt bij de nieuwbouw.

Die nieuwbouw wordt energieneutraal. Dat betekent onder andere dat er geen gasaansluiting komt. Verwarming vindt plaats middels een warmtepomp. Ook krijgt het appartementengebouw een ‘bruin dak’. Dat betekent zonnepanelen op een groen dak.

(Chris de Waard in gesprek met wethouder Fleur Spijker over het bouwplan aan de Haagweg.)

Langs het water van de Rijn worden enkele woonbootplekken wegbestemd. Dat gaat niet gepaard met een verhuizing, want de plekken zijn nu ook al niet ingevuld. Ze worden ook niet elders in de stad gecompenseerd.

Leiden Maatschappij Politiek Noordman-terrein


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×