Erik Maassen gaat zijn derde verkiezingscampagne in als lijsttrekker van de SP Voorschoten. (Foto: PR).

SP Voorschoten doet mee aan verkiezingen; Maassen lijsttrekker

Erik Maassen is voorgedragen als lijsttrekker van de SP Voorschoten. De huidige fractievoorzitter is de enige kandidaat voor de functie. Het worden de derde verkiezingen waarbij hij de lijst van de SP in Voorschoten aanvoert. De leden moeten de lijst en dus ook de voordracht van Maassen nog wel bekrachtigen. Dat gebeurt in november.

Het bestuur van de SP Voorschoten, waarvan Maassen ook de voorzitter is, was de afgelopen periode vooral druk bezig met de vraag of de partij überhaupt mee zou doen met de gemeenteraadsverkiezingen in Voorschoten. Het bleek lastig om voldoende mensen te vinden voor de kandidatenlijst, maar dat is nu toch gelukt. “Het duurde even, maar dan heb je ook wat”, zegt Maassen opgelucht.

“We zetten in op groei. Doelstelling is om zeker twee zetels te veroveren,” meldt Maassen die nu in zijn eentje in de Voorschotense raad het geluid van de SP moet laten doorklinken. “En dat lukt met die ene zetel nu ook al regelmatig”, vindt Maassen. “Ondanks de kleine fractie hebben we een aantal flinke overwinningen geboekt. Zo stopte de gemeente Voorschoten de samenwerking met Wassenaar en werd de gedeelde ambtenarenorganisatie ‘Duivenvoorde’ opgeheven.”

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×