VVD-leider Paul de Bruijn hoopt snel tot zaken te komen, zodat een nieuw college er alsnog voor de zomer is. (Foto: Chris de Waard).

Nieuwe informatieronde in Voorschoten alweer bijna afgerond

Oud-minister Uri Rosenthal (VVD) is voortvarend aan de slag gegaan als informateur in Voorschoten. Op Tweede Pinksterdag vonden de eerste gesprekken plaats en dinsdag gaan de gesprekken verder. Onder andere met de VVD Voorschoten.

Op zo kort mogelijke termijn komt Rosenthal dan met een verslag waaruit moet blijken welke partijen het beste kunnen proberen om een nieuwe coalitie te vormen nadat de eerste poging vorige week mislukte, toen D66 de onderhandelingen afbrak.

VVD, Voorschoten Lokaal (VL) en het CDA willen nog steeds graag met elkaar, maar bij voorkeur wel met een vierde partij erbij. Niet alleen om getalsmatig een ruimere meerderheid te hebben, maar ook willen de partijen het liefst een brede afspiegeling in de nieuwe coalitie, zodat er niet alleen een grote linkse oppositie niet meebestuurt.

Chris de Waard sprak met lijstrekker Paul de Bruijn van de VVD Voorschoten. Hij hoopt dat het nieuwe college er voor het zomerreces alsnog is.

Hoewel alle partijen hopen dat er zo snel mogelijk een nieuw college in Voorschoten aan de slag kan, gaat zorgvuldigheid boven snelheid. Haast is echter wel degelijk geboden, weet De Bruijn. Inmiddels worden ook overal in de regio gemeentebesturen gevormd en vertegenwoordigers benoemd in bijvoorbeeld gemeenschappelijke regelingen. Hij is bang dat Voorschoten regionaal aan invloed inlevert als de formatie te lang duurt.

Politiek Voorschoten Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×