Iefke van Belkum kreeg in maart 2021 een lintje. (Foto: Emile van Aelst).

De week in Licht op Leiden: waterpoloër Iefke van Belkum

Deze week is Iefke van Belkum te gast in Licht op Leiden. De Leids waterpoloër werd jarenlang als de beste van de wereld beschouwd. Op heel jonge leeftijd verhuisde ze voor haar sport al naar de Verenigde Staten. In Peking werd ze sensationeel Olympisch kampioene met het Nederlandse team. Inmiddels heeft ze haar spelerscarrière afgesloten en is ze hoofdcoach van het damesteam van ZVL-1886.

Presentator Ton Kohlbeck spreekt met Van Belkum over haar jeugd, sportcarrière en de Koninklijke onderscheiding die ze in 2021 ontving.

Licht op Leiden
In het wekelijkse praatprogramma Licht op Leiden nemen presentatoren Rens Heruer en Ton Kohlbeck samen met een tafelgast verschillende Leidse zaken door. Het programma is iedere week op zondag tussen 14.00 en 14.30 uur te zien op tv en wordt meerdere keren per week herhaald. Bekijk alle afleveringen van Licht op Leiden terug via deze pagina.

Suggesties voor onderwerpen of gasten? Stuur een email naar lichtopleiden@sleutelstad.nl.

Leiden Sport Licht op Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×