(Archieffoto: Hans van Egdom).

Komende jaarwisseling ook geen vuurwerk in stationsgebied

Leiden krijgt er weer een vuurwerkvrije zone bij. Naast een verbod op het afsteken van vuurwerk in parken en in het centrum wordt nu ook het stationsgebied toegevoegd aan de lijst gebieden waar een vuurwerkverbod geldt.

In zo’n vuurwerkvrije zone is het verboden om tussen 31 december 2021 18.00 uur en 1 januari 2022 02.00 uur consumentenvuurwerk af te steken. Hiermee wil de gemeente gevaar, schade en overlast voorkomen. “De beschikbaarheid van onveilig vuurwerk en het soms onjuist gebruik van vuurwerk leiden tot grote veiligheidsrisico’s”, aldus de gemeente in een toelichting op het besluit. “De jaarwisseling kan dan ook met recht worden aangemerkt als het gevaarlijkste moment van het jaar.”

Met deze nieuwe uitbreiding van het vuurwerkvrije gebied tijdens de jaarwisseling, zet Leiden weer een stap in de richting van een vuurwerkvrije stad. De gemeenteraad heeft al in 2018 uitgesproken dat Leiden op termijn helemaal vuurwerkvrij moet worden.

Parken
Om flora en fauna te beschermen, geldt het verbod net als in voorgaande jaren ook voor alle Leidse parken, de openbaar toegankelijke gebieden binnen de Oostvlietpolder, de omgeving van het Streekdierentehuis Stevenshage en de dierenweide bij het Jacques Urlusplantsoen.

Leiden Maatschappij Politiek Vuurwerkverbod Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×