Sport071: Pilgrim Nation-presentatoren Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León met hun gast topsportcoördinator Pieter Verhoogt.

Sport071 Pilgrim Nation: Pieter Verhoogt over de 'draft' en 'salary cap'

De verschillen tussen de Amerikaanse en Nederlandse sportcultuur kwamen uitgebreid aan bod in de tweede aflevering van Sport071 Pilgrim Nation. Het maandelijkse programma van Sleutelstad over Amerikaanse sporten met een Leids tintje. Te gast deze maand: topsportcoördinator Pieter Verhoogt.

Presentatoren Paco Busteros León en Bart Jan Westerduin spraken over hun liefde voor de Amerikaanse sport, tradities bij het publiek en de grootste muzikale stadionklassiekers. Zoals de finale van het honkbalseizoen. De World Series tussen de Atlanta Braves en de Houston Astros. Met speciale aandacht voor de Nederlander Ozzie Albies die speelt bij Atlanta, de eerste wedstrijd van de series, maar ook voor het sign-steelingscandal bij de Houston Astros.

Verder natuurlijk de laatste ontwikkelingen in de NFL (American Football) en NBA (basketbal). Te gast was Pieter Verhoogt, topsportcoördinator bij de gemeente Leiden. Hij vertelde over de verschillen tussen de Amerikaanse en de Europese sporteconomie, de draft en de salary-cap. Veel te veel onderwerpen voor veel te weinig tijd, dus Verhoogt komt nog een keer terug om hier meer over vertellen.

Woensdag 24 november is de volgende uitzending, van 18.00-19.00. Zorg dat je het niet mist.

 

 

Leiden Sport Pilgrim Nation

Meer in dossier Pilgrim Nation

Meer in dossier Pilgrim Nation


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×