Kai Verbij (links) aan de start tijdens het Nederlands Kampioenschap, waar hij twee titels binnenhaalde.

Schaatssucces met een Leids regiotintje op het Nederlands Kampioenschap

Het Nederlands Kampioenschap in Thialf leverde Kai Verbij uit Hoogmade twee titels op, Kjeld Nuis (Zoeterwoude/Leiden) moest genoegen nemen met zilver op de 1500 meter en Leidenaar Tijmen Snel werd vijfde op de 500 meter en kon persoonlijke records vieren.

Naast de nationale titels stonden er in Thialf ook startbewijzen voor de eerste wereldbekerwedstrijden op het spel. De eerste vijf op elk nummer mogen afreizen naar Polen, Noorwegen, Verenigde Staten (Salt Lake City) en Canada (Calgary). Verbij mag op zowel de 500 als de 1000 meter meedoen en Nuis alleen op de 1500 meter.

Snel valt net buiten de boot. In het algemeen klassement van de 500 staat hij op de vijfde plaats, maar bij de kortste sprintafstand gaan de wereldbekerplaatsen naar de vijf tijdsnelsten. De beste tijd van Snel was net niet goed genoeg.

Snel reed wel op de twee sprintafstanden een nipt persoonlijk record. Zowel van zijn beste tijd op de 500 meter als op de 1000 meter wist hij tweehonderdsten af te halen. Zijn snelste tijden staan nu te boek als: 35:14 en 1:08:46.

 

Leiden Leiderdorp Regio Sport Tijmen Snel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×