De nummers 1 en 2 van de conceptlijst van de Partij voor de Dieren. (Foto: PR).

Nieuwkomer Laura Delver op plek twee bij Partij voor de Dieren

Fractievoorzitter Martine van Schaik van de Partij voor de Dieren is lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ook de rest van de lijst is in concept bekend. Daarop een nieuwe naam op plek twee. Die van Laura Delver. De marineofficier is sinds twee jaar coördinator van de PvdD-werkgroep Leiden. Eerder zat ze in het bestuur van de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht.

Van Schaik reageert enthousiast op de voorlopige lijst die op een hoger niveau van het partij-echelon wordt vastgesteld op 21 november. “Ik ben echt superblij met deze mooie lijst. En echt vereerd dat ik de lijst weer mag trekken.”

Op plek 3 staat Harbert van der Kaap die nu ook al in de raad zit en Lianne Raat is voorlopig op plek vier terecht gekomen. Dat was een flinke teleurstelling voor Raat die zelf overwoog om er dan maar helemaal mee op te houden. Inmiddels heeft ze zich herpakt en wil proberen om op eigen kracht in de raad te komen. “Na lang wikken en wegen sta ik toch op de lijst. Ik ga vechten voor een zetel”, zegt Raat strijdlustig: “Nog vier jaar Raat in de Raad.”

Andere namen op de conceptlijst van de PvdD Leiden zijn die van duoraadslid Malcolm Jones (5), Ronald Meester (6), Charlotte van Gemeren (7), inhoudelijk medewerker van de Leidse fractie Wim Smit (8), Kiefer Herman (9), directeur Nancy de Heer van Stem voor Dieren (10), ex-duoraadslid Erik van den Doel (11) en oud-fractievoorzitter Dick de Vos (12).

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×