Joosten was de afgelopen jaren ook nooit beroerd om de pers te voorzien van een mooi fotomoment. (Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Willem Joosten stopt als wethouder in Leiderdorp

De Leiderdorpse VVD-wethouder Willem Joosten is na de gemeenteraadsverkiezingen niet meer beschikbaar voor een tweede termijn. “Het is een van leukste dingen die ik gedaan heb, maar voor nu is het na twintig jaar goed om even afstand te nemen”, zegt Joosten zaterdag desgevraagd tegen Sleutelstad. “En een beetje meer tijd voor elkaar is ook wel lekker.”

Op het juist moment stoppen is volgens Joosten ook een kunst. “Zeker in de politiek. Raadsleden of wethouders die twintig of dertig jaar blijven zitten is ook niet goed. Ook daar kennen we voorbeelden van. En weet je. Alles is politiek maar politiek is niet alles. Er zijn nog zo veel andere leuke dingen in het leven.

Een van de dingen waar Joosten op doelt is ondernemen. Voordat hij wethouder werd runde hij samen met zijn echtgenote Renate al jaren de winkel Simon LĂ©velt koffie & thee aan de Botermarkt. Daar keert hij nu naar terug. “En mijn vrouw heeft ‘Het Wonder van Leiden‘ geopend. Dat is een conceptstore van het Poolse serviesmerk Bunzlau. Die winkel zit op de Nieuwe Rijn. Op het hoekje tegenover de Koornbeursbrug.”

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×