(Video en foto: Gemeente Voorschoten).

Burgemeester Voorschoten roept op tot verdraagzaamheid

Ook in Voorschoten lopen de besmettingen weer op. De nieuwe coronamaatregelen die het kabinet heeft afgekondigd en vanavond nog gaat aankondigden, raken ons allemaal. Dat zegt burgemeester Sabine Stemerdink van Voorschoten, die in een videoboodschap oproept om elkaar in deze moeilijke periode steun te geven. “Het is niet makkelijk”, zegt Stemerdink, “maar we zetten met elkaar de schouders eronder. Ik weet zeker dat het ons gaat lukken in Voorschoten.”

De gemeente houdt daarom, in samenwerking met boa’s en politie, extra toezicht op het naleven van de coronaregels. Wijkagent Paul Boogaard merkt op dat niemand nóg een keer zin heeft in een lange coronaperiode. Boogaard wijst op de door de Rijksoverheid opgestelde coronaregels waar iedereen zich aan dient te houden. De gemeente is verantwoordelijk voor de naleving van de regels. “Zij hebben BOA’s aangesteld die de regels controleren en waar nodig kunnen wij ondersteuning bieden in de uitvoering van die taken”, vertelt Boogaard.

Het begint bij een goede uitleg van de maatregelen aan inwoners, ondernemers en organisaties zegt buitengewoon opsporingsambtenaar John Aalse. “Het is een verwarrende tijd”, legt Aalse uit. “Wij begrijpen dat velen de coronamaatregelen zat zijn. Toch blijven we een bekeuring uitschrijven bij overtreding van de maatregelen.”

Boogaard, Aalse en burgemeester Stemerdink roepen op om elkaars mening te respecteren en naar elkaar te blijven omkijken. “Zo komen we hier sterker uit.”

112 Sleutelstad Maatschappij Voorschoten Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×