(Foto: IJsbrand Terpstra).

Buitenspeeltuin Ronnie Biermanpad blijft blauw

De gemeente Leiden is niet van plan om de ‘blauwe speeltuin’ in de wijk Stevenshof aan te passen. De vernieuwde speelplek aan het Ronnie Biermanpad viel niet in de smaak bij omwonenden, die het blauwe kunstgras erg lelijk vonden. Ook waren er klachten over de manier waarop de buurt betrokken was bij het ontwerp. De gemeente herkent zich niet in die kritiek en stelt dat er uitgebreid met de bewoners is gesproken over het ontwerp.

In antwoord op vragen uit de Leidse gemeenteraad legt het college uit hoe het ontwerp voor de speeltuin tot stand is gekomen: “Omwonenden hebben een brief ontvangen met het geplande ontwerp. We hebben ze uitgenodigd om vragen, opmerkingen en eventuele wensen te laten weten. De ontvangen reacties waren overwegend positief.”

Ook Sleutelstad heeft naar aanleiding van eerdere berichtgeving reacties van bewoners ontvangen die wel positief zijn over de nieuwe speeltuin. Voor zover de reacties negatief waren, is er volgens de gemeente ‘adequaat gereageerd op klachten, waarbij iedereen individueel antwoord heeft gekregen’.

Het college erkent wel dat de blauwe kleur van het kunstgras meer opvalt dan van tevoren was verwacht. Dat is gelukkig maar tijdelijk, blijkt uit het antwoord, want door invloed van het weer, zand en mos vervagen de kleuren vanzelf op termijn.

Er wordt dan ook helemaal niks meer veranderd aan de speeltuin: “Een nieuw ontwerp zou kapitaalvernietiging zijn. En bovendien is het niet duurzaam.” De gemeente gaat komend jaar 35 speeltuinen vernieuwen. Volgens het college is er geen enkele reden om dat anders aan te pakken dan bij het Ronnie Biermanpad.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×