Studentikoos is lijstduwer Pieter Van Woensel altijd gebleven. Hier bij het Glibberbal in 2014.

Oud-wethouder Pieter van Woensel duwt studentenlijst

Studenten voor Leiden (SVL) heeft vandaag de concept kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. De partij die voor het eerst mee gaat doen aan de verkiezingen hoopt in maart 2022 haar intrede te doen in de lokale politiek. Na de verkiezingen wil SVL haar idealen verwezenlijken en verandering brengen in de gemeenteraad.

De lijst wordt aangevoerd door student geschiedenis Mitchell Wiegand Bruss. Hij is werkzaam bij ProDemos. Op nummer twee van de lijst volgt Elianne Wijnands, student Political  Science, voorzitter van de Public Affairs werkgroep bij de Jonge Klimaatbeweging. Op plek drie staat David den Hartog, student bestuurskunde. De top van de lijst wordt afgemaakt Matthias Knijnenberg (4) en Niels Zijdenbos (5).

Lijsttrekker Mitchell Wiegand Bruss: “Wij zetten ons actief in voor een betere vertegenwoordiging van studenten, starters en jongeren in de Leidse gemeenteraad. Wij lossen het nijpende
woningtekort onder jongeren op en vegen het verkameringsbeleid van tafel. Wij geven Leidse ondernemers de ruimte en laten de horeca en het studentenleven weer bruisen. Wij maken werk van de verkeersveiligheid van de Leidse weggebruikers en zetten stappen richting een klimaatneutraal Leiden. Een stem op SVL is daarom een stem voor verandering.”

De nummer 2 op de lijst, Elianne Wijnands, zet zich al jaren in voor een ambitieuzer klimaatbeleid in Nederland en wil dat graag doorzetten naar Leiden. “Ik wil van Leiden een groene en klimaatadaptieve stad maken die klaar is voor de toekomst”, zo motiveert ze haar ambitie om politiek actief te worden. “Zodat de Leidenaren van nu en van later kunnen blijven genieten van deze prachtige stad.”

David den Hartog (3) wil zich in de Leidse gemeenteraad inzetten om alle zeilen bij te zetten om het nijpende woningtekort op te lossen. “Voor mensen van onze leeftijd zit de woningmarkt op slot. Op lokaal niveau kunnen we daar veel aan doen. Dat betekent verkamering weer mogelijk maken, woningsplitsing makkelijker maken en betaalbare woningen bouwen voor starters.

Oud-wethouder wonen en eerste wethouder studentzaken van Leiden, Pieter van Woensel is lijstduwer. “Leiden moet trots zijn op de universiteit, de hogeschool en de aanwezigheid van
studenten. De afgelopen jaren heeft de oude politiek met haar verkameringsbeleid de problemen vergroot. Studenten worden op straat gezet. De woningnood stijgt. De gemeente heeft een nieuwe faculteit van de universiteit verloren. Dat is doodzonde voor onze kennisstad. Leiden moet gezellig en aantrekkelijk zijn. Studentenhuizen verdienen een plek in onze stad. SVL brengt idee├źn, vernieuwing en verandering. Studenten, starters en jongeren moeten in de gemeenteraad zitten”, aldus de voormalige VVD-bestuurder.

De volledige lijst
1. Mitchell Wiegand Bruss
2. Elianne Wijnands
3. David den Hartog
4. Matthias Knijnenberg
5. Niels Zijdenbos
6. Sophia Boomsma
7. Tijs van Ginkel
8. Cato Weggen
9. Faisal de Ling
10. Merel Gorter
11. Guido Welling
12. Sophia van den Hoek
13. Philippe van Pappelendam
14. Lisa Boshuizen
15. Dylan Abrahams
16. Marilou Zwiers
17. Mathijs van der Loo
18. Jelmer Peetoom
19. Eva Ulmann
20. Leander Kalff
21. Carlijn Doorgeest
22. Casper Oort
23. Didy van Maaren
24. Pieter van Woensel

De definitieve kandidatenlijst wordt op de algemene ledenvergadering van SVL in januari vastgesteld. Dan wordt ook het definitieve partijprogramma vastgesteld.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×