Fractievoorzitter Sven Spaargaren duwt de lijst bij de komende verkiezingen, naast hem nummer 3 Inge Oosterhuis. (Archieffoto: Chris de Waard).

Wethouder Matthijs Huizing trekt lijst VVD Oegstgeest

Bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen staat wethouder Matthijs Huizing (Financiën) bovenaan de kieslijst van de VVD in Oegstgeest. Nieuwkomers Marcella Kemper en Willem Wensing staan op plek 2 en 4. De huidige fractievoorzitter Sven Spaargaren houdt het in maart na tien jaar raadswerk hoogstwaarschijnlijk voor gezien.

Matthijs Huizing was voordat hij wethouder werd al onder meer meer gemeenteraadslid in Oegstgeest en Tweede Kamerlid. Ook was hij eerder voorzitter van voetbalvereniging ASC, wat bij zijn installatie als wethouder vier jaar geleden nog tot de nodige vragen leidde. Als lijsttrekker krijgt Huizing de opdracht om de VVD, net als vier jaar geleden, de grootste partij van het dorp te maken.

De 31-jarige Marcella Kemper staat op plek 2 van de kieslijst, die afgelopen weekend door de leden is vastgesteld. Kemper werkt sinds dit jaar als bestuurlijk adviseur bij het Ministerie van Financiën en was in de vier jaar daarvoor persoonlijk medewerker van Tweede Kamerlid Rudmer Heerema, met onder andere onderwijs, sport, luchtvaart en water in zijn takenpakket. De afgelopen tijd was ze al steunfractielid voor de lokale afdeling.

Tekst gaat verder onder de foto

Op nummer 3 staat ondernemer en huidig gemeenteraadslid Inge Oosterhuis. De VVD completeert de nu gepresenteerde top 8 met steunfractielid Willem Wensing, de huidige fractieleden Edgard Creemers en Eric Bouw, en nieuwkomers op de lijst Emmeke Hulshof en Henk Koese. De huidige fractievoorzitter Sven Spaargaren duwt de lijst, wat betekent dat hij de raad hoogstwaarschijnlijk zal verlaten.

Het verkiezingsprogramma van de liberalen is nog niet gepresenteerd. Dat komt over een paar weken. Huizing benoemt wel alvast zijn vier prioriteiten voor de komende verkiezingen: “We willen alleen nog gericht bouwen en ons groen behouden, fors investeren in voorzieningen als scholen, groen, bruggen en wegen en we willen dat Oegstgeest een zelfstandige gemeente blijft. Tot slot zet VVD Oegstgeest in op de aanzet van een haalbare én betaalbare energietransitie.”

Oegstgeest Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×