Lijsttrekker Arnold Posthuma wil zich ook inzetten voor meer betaalbare woningen in Voorschoten (Foto: PR).

PvdA Voorschoten wil volop investeren in sport en cultuur

Zowel de oude als jonge generatie aanspreken, dat hoopt de Voorschotense PvdA-lijsttrekker Arnold Posthuma voor elkaar te krijgen. Dat is belangrijk, omdat de PvdA het volgens hem de afgelopen jaren op bepaalde momenten lastig heeft gehad. “Het lijkt misschien een partij die veel oude idealen heeft en waar vooral oude mensen zich tot aangetrokken voelen. Ik wil met mijn kandidaatstelling laten zien dat dat verre het geval is. De Partij van de Arbeid (PvdA) heeft ook voor jongeren ontzettend veel te bieden.”

De PvdA  Voorschoten presenteerde vorige week haar kandidatenlijst. Raadscommissielid Posthuma werd unaniem verkozen tot de nieuwe lijsttrekker. De PvdA zegt voor verjonging te kiezen met Posthuma als lijsttrekker. Hij denkt daar zelf anders over vertelt hij een interview in Politiek071 op Sleutelstad. “Ik vind mezelf niet per se jong. Ik ben net veertig geworden. Daarentegen ben ik wel jong van geest”, grapt de kersverse lijsttrekker.

Presentator Vera Brouwer in gesprek met Arnold Posthuma.

De PvdA wil volop investeren in sport en cultuur. Daar is volgens hem veel ruimte voor verbetering. “Afgelopen jaren is er best wel bezuinigd op sport en cultuur, waardoor er ook achterstallig onderhoud is.” Volgens hem is het belangrijk om te investeren in sport en cultuur, omdat daar de verschillende lagen van de bevolking bij elkaar komen. “Wij denken dat we daarmee zorg kunnen dragen voor een solidaire samenleving.”

Posthuma vindt dat de cultuursector de afgelopen periode in de kou heeft gestaan. “Samen met een aantal coalitiepartijen hebben wij als oppositiepartij geïnvesteerd om een cultuurcoördinator aan te stellen. De VVD heeft daar toen niet mee ingestemd.”

Naast sport en cultuur wil de partij ook meer betaalbare woningen bouwen. Wat betekent dat er meer sociale huurwoningen en woningen in het middensegment gebouwd moeten worden. “Als ik kijk naar mijn eigen voetbalteam hier in Voorschoten. Iedereen komt uit Voorschoten, maar ze zijn niet in de gelegenheid om hier een huis te kopen. Simpelweg omdat het niet te betalen is. Zij wijken uit naar Leiden-Zuid, Leiderdorp en Oegstgeest. Het is belangrijk dat onze kinderen de mogelijkheid krijgen om hun toekomst in Voorschoten op te bouwen. Daar wil ik me de komende periode ontzettend hard voor inzetten.”

Nieuws Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×