Corona-uitbraak bij De Binnenvest: daklozen in quarantaine

Zo’n vijftien daklozen die worden opgevangen bij Nieuwe Energie aan de 3e Binnenvestgracht zijn positief getest op het coronavirus. Daarop heeft de opvang de deuren noodgedwongen moeten sluiten. Wie binnen was, blijft daar in quarantaine.

Mensen die zich melden voor een slaapplek worden verwezen naar de opvang aan het Maansteenpad in de Hoge Mors. Sinds de bed-bad-broodopvang daar in mei vorig jaar is opgedoekt, kan De Binnenvest ook daar mensen opvangen. Ook zijn enkele daklozen met corona overgeplaatst naar een speciale ‘corona-opvang’ in Den Haag.

Op het terrein bij de daklozenopvang van stichting De Binnenvest zijn tenten geplaatst. Ze zijn bedoeld voor de daklozen die momenteel worden opgevangen in de koude wintermaanden. In de tent kunnen ze even naar buiten om bijvoorbeeld een sigaretje roken.

Medewerkster Toos Pauwels van De Binnenvest begon op persoonlijke titel een actie begonnen om geld in te zamelen voor enkele spullen die het wat dragelijker moeten maken voor de daklozen die nu voorlopig binnen moeten blijven. “Een Netflix-abonnement bijvoorbeeld of een tafeltennistafel. Vandaag werd de actie afgesloten, omdat er voldoende was binnengekomen.

 

 

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×