(Foto's: Frederik Zevenbergen).

VVD-gedeputeerde behoedt kerstboom voor roemloos einde

Het had maar weinig gescheeld of de grote kerstboom die op de Beestenmarkt voor wat extra sfeer zorgt in de winterperiode, was vanavond rond 20.30 uur afgefakkeld. Onverlaten gooiden een vuurwerkbom onder de boom die daardoor vlam vatte.

De in Leiden woonachtige provinciebestuurder Frederik Zevenbergen hoorde de knal terwijl hij vlakbij buiten stond te wachten bij een sushirestaurant. Hij zag het beginnende brandje, vroeg om een paar emmers water en bluste de vlammen. Kort daarop kwam ook de politie met meerdere eenheden ter plaatse, maar de daders werden niet meer gevonden.

Om 21.30 uur kwam opnieuw een melding over een buitenbrand op de Beestenmarkt. Onduidelijk is of het hier om een tweede poging ging. Wat wel duidelijk is, is dat betrokkenen zichzelf filmden en de beelden niet voor zichzelf hielden: www.instagram.com/p/CYKuVuVPkzf/.

112 Sleutelstad Leiden Jaarwisseling Leiden 2021-2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×