(Foto's: Sleutelstad).

Fontein Lindestraat vernield met vuurwerkbom

De fontein die het perkje in de Lindestraat sierde is tijdens de jaarwisseling vernield door een vuurwerkbom. Buurtbewoners zagen enkele jongeren wegrennen en hebben nog tevergeefs geprobeerd ze te achterhalen.

Het monument hoe het er voor de jaarwisseling uitzag en hoe het er nu bijstaat.

De vijver met fontein werden in 1948 geplaatst ter ere van het dertigjarig bestaan van wat toen Woningbouwvereniging Ons Doel was. Het herinneringsmonument werd destijds aangeboden door de leden van Ons Doel en onthuld door de toenmalige burgermeester Van Kinschot. De terracotta fontein bestaat uit een dolfijn met daaromheen twee zeemeerminnen.

Het monument raakte in de loop der jaren in verval. Op initiatief van één van de leden van het wijkcomité van Tuinstad Staalwijk heeft de gemeente Leiden in samenwerking met Van der Zwan Pompen en Riool.nl de fontein enkele jaren geleden gerenoveerd. De fontein werd opgeknapt en alle technische installaties werden vervangen. Het plantsoen rondom de fontein werd met nieuwe planten ingericht. Op woensdag 17 juni 2015 werd de fontein officieel in bedrijf gesteld door VVD-wethouder Paul Laudy.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Jaarwisseling Leiden 2021-2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×