In Opsporing Verzocht stelde de politie een aantal dringende vragen rond de dood van de 14-jarige Esmee Kortekaas.

Vermoorde Esmee voor het laatst gezien bij Vijf Meiplein

De 14-jarige Esmee Kortekaas die op oudejaarsdag dood werd gevonden langs het spoor bij de Melchior Treublaan is een dag eerder, op donderdag 30 december, rond 16.00 uur voor het laatst gezien bij het Vijf Meiplein in Leiden. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Het Vijf Meiplein ligt om de hoek van de Rooseveltstraat waar ook de sportschool is gevestigd waar de aangehouden verdachte Olivier van de G werkte.

Lees meer in het dossier over de dood van Esmee

In het programma werd ook een oproep gedaan om uit te kijken naar de fiets van het meisje. De zwarte elektrische fiets van het merk Cortina is nog niet gevonden. De politie waarschuwt dat mensen die de fiets aantreffen deze beslist niet mogen aanraken en meteen de politie moeten bellen. De fiets moet worden onderzocht op sporen.

Camerabeelden
De politie hoopt ook dat er mensen zijn die camerabeelden hebben waar de verdachte en het latere slachtoffer mogelijk op staan. “Woont u in de omgeving van het parkje aan de Melchior Treublaan of in de buurt het Vijf Meiplein en beschikt u over bewakingsbeelden? Zorg dan dat u die beelden opslaat en de politie in kennis stelt. Ook als u denkt dat u niets bijzonders heeft gefilmd”, aldus de oproep van de politie.

Update: Woensdagochtend had de politie tien tips binnengekregen naar aanleiding van de uitzending. Die worden nagetrokken. “Erg fijn”, zegt Wilbert van der Post daarover. Hij is woordvoerder namens de familie. “Hopelijk zit er iets bruikbaars tussen.”

112 Sleutelstad Leiden 14-jarige Esmee omgebracht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×