Esmee met haar paard Tappie. (Foto: Familie Kortekaas).

Esmee wordt zaterdag per koets met paarden naar Rhijnhof gebracht

Een witte koets met paarden zal de 14-jarige Esmee Kortekaas uit Hazerswoude-Rijndijk zaterdag naar haar laatste rustplaats op begraafplaats Rhijnhof brengen. De uitvaart van het omgebrachte meisje vindt in besloten kring plaats. Een livestream is beschikbaar voor iedereen die een rouwkaart heeft ontvangen.

Wie afscheid van Esmee wil nemen, kan dat vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 uur doen bij uitvaartverzorging Janson & Bolland aan het Levendaal in Leiden. In verband met de  geldende coronamaatregelen is dit afscheid doorlopend. Op de website van het uitvaartcentrum kan ook een condoleancebericht worden achtergelaten.

Lees meer in het dossier over de dood van Esmee

Voorafgaand aan de uitvaart houden familie en genodigden een kleine bijeenkomst op de Elza Hoeve aan de Vlietweg waar Esmee van kinds af aan kwam. De stoet vertrekt om 12.00 uur vanaf het paardenpension via de Lammebrug, de N206, de Churchilllaan, de Doctor Lelylaan en de Haagse Schouwweg naar begraafplaats Rhijnhof. De familie vraagt om enige privacy en wil niet dat er fotografen naar de manege of naar Rhijnhof komen.

“Mensen die zaterdag afscheid willen nemen, kunnen dat langs de route doen door witte bloemen in mijn pick-up te leggen”, zegt Wilbert van der Post die als woordvoerder van de familie optreedt. Hij rijdt achter de stoet aan. Er wordt verzocht om geen fakkels of vuurwerk te gebruiken in verband met de paarden die meelopen. Dat zijn paarden van de manege en ook rijden er¬†politiepaarden mee. “Esmee wilde later bij de bereden politie gaan werken, vandaar dat de medewerking van de bereden politie zo hartverwarmend is”, zegt Van der Post.

Leiden Maatschappij 14-jarige Esmee omgebracht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×