In juli 2021 maakte Leiden Participeert al bekend dat Pritti Rana de partij zou gaan leiden richting de gemeenteraadsverkiezingen. (Foto: Chris de Waard).

Leiden Participeert gaat voor twee zetels met lijst vol politieke nieuwkomers

De politieke partij Leiden Participeert heeft de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen rond. De lijst telt zeven namen. Vier vrouwen en drie mannen. Lijsttrekker is Pritti Rana.

Rana hoopt op twee zetels: “Wij hebben bij de voorbereidingen erg gekeken naar wat wij persoonlijk aan meerwaarde aan de raad kunnen geven. Mijn nummer twee brengt bijvoorbeeld veel kennis en ervaring over internationale betrekkingen en diplomatie mee en ikzelf breng het steeds belangrijker worden cyber security in. Dat kan onze Leidse raad zeker gebruiken.”

In de campagne wil Leiden Participeert veel nadruk leggen op een andere bestuurscultuur. “Onze slogan is niet voor niets ‘De overheid is er voor de burger en niet andersom’,” zegt Rana die vindt dat de afgelopen jaren zich kenmerkte door een ‘‘Vergeet de burger maar- aanpak. “We willen geen herhaling van bijvoorbeeld de situaties rondom het Roomburgerpark en
de Humanities campus. Want wij hebben gemerkt dat dat bij kiezers zeer slecht valt.”

Van de zeven namen op de kandidatenlijst van de LP zijn er zes nieuwkomer in de politiek. Alleen partijvoorzitter Anand Siwpersad (op plek zes) deed de afgelopen periode ervaring op als duoraadslid naast vertrekkend fractievoorzitter Anandkoemar Jitan.

Na lijsttrekker Pritti Rana staat op plek twee Ebed Litaay. De 41-jarige zzp’er heeft internationale betrekkingen en diplomatie als expertise. De Leidenaar heeft Molukse roots en zegt nu al op termijn graag door te stromen naar de Tweede Kamer. Jeanette van ’t Riet is de nummer 3 van de LP. In het dagelijks leven is de 52-jarige Leidse de bedrijfsleider van sportschool De Spartaan. Rong Hua Ching (58) is de eigenaar van restaurant Hotspot Central aan de Stationsweg en staat op 4. De 5e plaats is voor de 21-jarige Gemma Karsemeijer. De student Economic and Consumer Psychologie aan de Universiteit Leiden zegt dat ze weet wat er onder de Leidse studenten leeft. Hun belangen wil ze dan ook behartigen. Bijvoorbeeld op het gebied van studentenhuisvesting.

Nummer 6, Anand Siwpersad, was eerder verbonden aan de Partij Sleutelstad. Samen met Jitan scheidde hij zich in 2020 af van de partij waarvan ze de mede-oprichters waren en begon nenLeiden Participeert. Siwpersad is 57, docent in het middelbaar onderwijs en is geboren in Suriname. Als 7-jarige kwam hij in Leiden terecht en hij is hier gebleven. Naast onderwijs, wil hij zich bezighouden met sport. Als lijstduwer begint hij naar eigen zeggen aan zijn laatste vier jaar in de politiek. De laatste op de lijst is ook de jongste. Alexander Suijver is 19 en studeert rechten. De geboren Leidenaar wil de komende jaren meekijken over de schouders van de nummers 1 en 2 op de lijst. “Om te zien of de politiek iets voor mij is. Het intrigeert mij wel. Politieke keuzes hebben gevolgen voor mensen, dus daar aan mogen meewerken is belangrijk en bijzonder.”

Eerder presenteerde Leiden Participeert al het verkiezingsprogramma dat als titel ‘Leiden verdient beter‘ meekreeg.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×