Ook Gebr. de Nobel is kapsalon voor één dag

In navolging van veel andere culturele instellingen door heel het land wordt ook het Leidse popcentrum Gebr. de Nobel eenmalig omgebouwd tot kapsalon voor de Kapsalon-Theaterdag die woensdag op veel plaatsen wordt gehouden in theaters en poppodia.

De actie werd bedacht door de cabaretiers Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries die een ludieke manier zochten om te protesteren tegen de nieuwste coronamaatregelen, waarbij winkels en kapsalons weer open mogen, maar de cultuursector en de horeca de deuren nog steeds gesloten moet houden. Ze verbouwen ‘De Kleine Komedie’ in Amsterdam woensdag tot kapsalon. Klanten kunnen dan tijdens hun knipbeurten kijken naar optredens van diverse cabaretiers.

In Leiden kunnen bezoekers na het maken van een afspraak met mondkapje en een geldige QR-code bij Kapsalon Theater Gebr. de Nobel terecht voor een nieuwe coupe. “Of je kunt even plaatsnemen in onze wachtruimte”, zegt directeur Ruud Visser. “Daarnaast kunnen we alvast verklappen dat wachten bij de kapper nog nooit zo leuk is geweest!”

 

Advertentie

Cultuur Leiden Actie Kapsalon Theater Nachthoreca voert actie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×