Janine Clement kijkt graag verder dan de grenzen van ons eigen leven. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor: Janine Clement van de ChristenUnie Leiden

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van half maart publiceert Sleutelstad samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een aankomend raadslid, onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het vormt een eerste kennismaking met de een deel van de nieuwe politici die bij hun partij hoog genoeg staan voor één van de 39 zetels in de Leidse gemeenteraad.

Deze week Janine Clement. Als tweede in de serie. Ze staat bij de ChristenUnie op een derde plek, na lijsttrekker Pieter Krol en zittend duoraadslid Albert Brink. Niet direct een verkiesbare plaats van de partij die de afgelopen jaren steeds één zetel haalde.

Maar helemaal onwaarschijnlijk is het niet dat Clement weer raadslid wordt. In 2006 stond ze als nummer vier op de lijst en werd toen met voorkeurstemmen toch in de raad gekozen. Ze had er toen acht jaar op zitten als duoraadslid en had eigenlijk haar vertrek aangekondigd. Daar kwam ze toen op terug omdat zoveel mensen een stem op haar uitbrachten.

Vera Brouwer van Politiek071 in gesprek met Janine Clement.

Clement laat zich portretteren bij de bomen in het plantsoen. “Ze hebben soms al meer dan een eeuw vele stormen meegemaakt en doorstaan. Ze staan symbool voor de moed om door te gaan in lastige tijden, het geworteld zijn en iets wat met eeuwigheid te maken heeft. Verder kijken dan de grenzen van ons eigen leven en onze eigen tijd.”

Advertentie

Leiden Politiek Waar sta ik voor


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×