(Video: Het Dappere Dorp).

Het Dappere Dorp: vingerkootje gevonden in meteoriet

In de meteoriet, die twee weken geleden ingeslagen zou zijn in Zoeterwoude, is een vingerkootje van een wijsvinger gevonden. Cosmo-archeoloog dr. Otto Plichter ontdekte het bot tijdens zijn onderzoek naar de steen uit de ruimte. Hoe de vinger in de meteoriet terecht is gekomen, is een raadsel.

Amateur meteoroloog Theo Riet stelde eerder vast dat de neergekomen steen ontegenzeggelijk een meteoriet is. Hij moest de steen, tot zijn eigen teleurstelling, overdragen aan de cosmo-archeoloog. “Erg jammer. Het liefst had ik de steen zelf meegenomen, maar ja, ik begrijp dat het ook nodig is dat nader onderzoek wordt gedaan”, zegt hij hierover.

Eerste steen
Dr. Plichter staat paf van zijn bevinding. “Een vingerkootje is nou niet het eerste wat ik verwachtte te vinden in de meteoriet. Tegelijkertijd moeten we ons realiseren dat mijn vak nog in de kinderschoenen staat. Dit is de eerste ruimtesteen die ik onderzoek”, biecht de kersverse -en tevens enige- cosmo-archeoloog op.

Tijdcapsule
Na aandringen vertelt de cosmo-archeoloog met enige voorzichtigheid dat het wellicht om een tijdscapsule gaat. “Die zou met een bepaalde bedoeling op aarde terechtgekomen kunnen zijn. Dat gaan we nader onderzoeken.”

Het onderzoek naar de meteoriet is de start van het tweede seizoen van dorpsspeurtocht Het Dappere Dorp. Aan de hand van verschillende opdrachten en puzzels (met een knipoog naar de geschiedenis van het dorp) kunnen Zoeterwoudenaren dit mysterie ontrafelen.

Advertentie

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×