In de Bethlehemkerk werd zaterdag de kick-off van de nieuwe partij gehouden. (Foto: KAN Leiden).

'Klimaat Actie Nu' officieel aangemeld voor verkiezingen

Als laatste partij heeft ook Klimaat Actie Nu (KAN) zich officieel aangemeld voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Leiden op 14, 15 en 16 maart 2022. KAN is een van de drie nieuwe partijen die in Leiden meedoen aan de verkiezingen. De andere twee zijn Studenten voor Leiden (SVL) en Leiden Participeert (LP). Die laatste is nu ook al in de raad vertegenwoordigd sinds raadslid Anandkoemar Jitan zich afsplitste van de Partij Sleutelstad.

Met de inschrijving is ook duidelijk geworden wie er voor de partij op de kandidatenlijst staan. “Dat zijn mensen in de leeftijd van 23 tot 63 jaar met verschillende (culturele) achtergronden, opleidingen en kennisgebieden. Ook wonen ze verspreid over heel Leiden”, zegt lijsttrekker Marcel Terlouw die die rol pas enkele weken vervult. Half januari stapte hij uit de fractie van GroenLinks Leiden en kondigde aan zich aan te zullen sluiten bij KAN. Tot de verkiezingen gaat hij als onafhankelijk raadslid verder onder de naam Fractie Marcel Terlouw en, zo vertelde hij afgelopen donderdag tijdens de vergadering van de gemeenteraad, voelt hij zich gebonden aan het coalitieakkoord tussen D66, GroenLinks en PvdA en zal dus met die partijen meestemmen.

Terlouw: “Onze lijst is een mooie afspiegeling van de Leidse bevolking. Wij zijn dan ook trots dat we met deze talentvolle en gevarieerde groep mensen aan onze idealen voor een  duurzaam en sociaal Leiden kunnen gaan werken.” De 13 kandidaten hebben allen zo hun eigen deskundigheden. Bijvoorbeeld op het gebied van het sociaal domein, de energietransitie en duurzame stadsdistributie. Onder hen ook studenten, een gemeenteambtenaar en creatieve zelfstandigen.

De KAN-didaten

01 Marcel Terlouw (m, 63, Vogelwijk)
02 Wieteke Huijzer (v, 43, Noorderkwartier)
03 Daniël Dordregter (m, 58, Maredijkbuurt)
04 Lisa Rohde (v, 23 Noorderkwartier)
05 Rayan Younis (m, 53, Zuid-West)
06 Wietze Van der Werff (m,56, Merenwijk)
07 Maureen Hoffman (v, 41, Noorderkwartier)
08 Mazen El-Kara (m, 40, Binnenstad-zuid)
09 Adri Walen (m, 63, Noorderkwartier)
10 Winnie Cappers (v 23, Bockhorst)
11 Maarten Stoffers (m, 59, Professoren&Burgemeesterswijk)
12 Yung Lie (m, 55 Binnenstad-Zuid)
13 Jeroen Schrama (m, 45, Rodenburg district)

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Nieuwe partij Klimaat Actie Nu


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×