Bo Lemmens staat voor goed onderwijs voor iedereen. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor: Bo Lemmens van de PvdA Leiden

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van half maart publiceert Sleutelstad samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een aankomend raadslid, onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het vormt een eerste kennismaking met de een deel van de nieuwe politici die bij hun partij hoog genoeg staan voor één van de 39 zetels in de Leidse gemeenteraad.

Bo Lemmens is alweer nummer drie in deze serie. Als hoogste nieuwe binnenkomer staat ze bij de PvdA Leiden op plek 2 en is dus wel verzekerd van een plek in de Leidse raad.

Hidde van Slooten van Politiek071 in gesprek met Bo Lemmens.

Lemmens gaat op de foto voor het Kinderrechtenhuis aan de Hooglandse Kerkgracht. “Dat was een van de eerste plekken in Leiden die ik bezocht in de tijd dat ik hier nog niet woonde. Ik leerde de liefde en Leiden kennen en werd gelijk verliefd op de stad waar ik nu graag voor de PvdA de gemeenteraad in wil.” Lemmens is politiek actief omdat ze iedereen de kans wil geven om het maximale uit zichzelf te halen. “Dat begint al op jonge leeftijd: we hebben goed onderwijs voor iedereen nodig en een extra duwtje in de rug voor kinderen die dat nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld door ze gratis extra huiswerkbegeleiding te geven.”

Lemmens: “Ik vind dat we naar elkaar moeten omkijken en voor elkaar moeten zorgen. Zo voorkomen we armoede en schulden. Ik wil laaggeletterdheid bestrijden en zorgen dat iedereen eerlijke kans krijgt. Het kinderrechtenhuis symboliseert dit ideaal voor mij. Het is een schitterende locatie in Leiden waar tegenwoordig Kinderrechten centraal staan. Dit is mede dankzij  de hier gevestigde organisaties, zoals Defence for Children, JES Rijnland en de Kinderrechtswinkel. Ik heb veel bewondering voor hun inzet in de strijd ter bevordering van de kansengelijkheid.”

Leiden Politiek Waar sta ik voor


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×