(Afbeelding: Verkiezingsprogramma PZ).

Wonen is speerpunt in verkiezingsprogramma Progressief Zoeterwoude

Prettig wonen voor iedereen, werken aan leefbaarheid en gezonde en gelukkige generaties zijn de drie speerpunten in het verkiezingsprogramma van Progressief Zoeterwoude (PZ). De partij zet bij de gemeenteraadsverkiezingen vooral in op passende woningen voor iedereen. “Maar net zo belangrijk vinden we de leefbaarheid in het dorp”, zegt lijsttrekker Myrna van der Poel. “Daar hoort een goede balans tussen bebouwing en het behoud van de groene polders bij.”

‘Ruimte voor elkaar’ is de titel van het verkiezingsprogramma dat PZ heeft gepresenteerd. ‘Een van de grote uitdagingen waar ook Zoeterwoude voor staat, is het aanbod van voldoende woningen”, zegt Van der Poel. “We willen voor alle inwoners een woning die bij hen past. Betaalbare woningen voor starters en ouderen. Het is onze ambitie dat er minimaal 300 nieuwe woningen bij komen, bovenop de bestaande plannen.” Bij nieuwbouw tot een waarde van 350.000 euro wil PZ dat eigen inwoners van Zoeterwoude voorrang krijgen.

De bouw van nieuwe woningen mag van PZ niet ten koste gaan van de polders. “We willen een goede balans tussen bebouwing en het Groene Hart. In combinatie met behoud van de maatschappelijke voorzieningen zoals winkels, gezondheidsdiensten en bedrijvigheid, willen we de leefbaarheid in Zoeterwoude op peil houden.” Volgens de lijsttrekker is het een randvoorwaarde voor gelukkige en gezonde generaties in een dorp waarin iedereen zich thuis voelt en mee kan doen.

PZ gaat met een deels nieuwe kandidatenlijst de verkiezingen in. Naast Van der Poel zijn Pieter Goossen (2), Milica Oppe (3) en Corry Rietdijk (6) vertrouwde gezichten. Nieuw zijn Michael van Es (4), Jos Valk (5) en Arjan Agema (7). Lijstduwer is wethouder Ruud Bouter.

Politiek Zoeterwoude Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×