Weer twee nieuwe raadsleden in Zoeterwoude

Er gaat volgende week weer een en ander veranderen in de Zoeterwoudse gemeenteraad. Omdat er donderdag 21 april twee wethouders worden benoemd die nu nog in de Zoeterwoudse raad zitting hebben, verwelkomen de fracties van zowel het CDA als van de VVD een nieuwe fractiegenoot.

Bij het CDA Zoeterwoude wordt het al de derde wijziging sinds de verkiezingen van een maand geleden. Binnen enkele dagen stapte Arjan Baks op, waardoor Josje van Houten alsnog in de raad zou komen. Die bedankte echter voor de eer, waarop afdelingsvoorzitter Paul Olthof raadslid werd. Niet voor lang, zo blijkt nu. Hij wordt wethouder en dus schuift iedereen op de CDA-lijst weer een plekje door. Daardoor wordt Wim Klein nu alsnog raadslid voor het CDA. Dat was hij al eerder. In de periode 2000 tot en met 2014 was hij ruim elf jaar raadslid, f

Bij de VVD wordt fractievoorzitter Mathieu Paardekooper wethouder, waardoor de nummer drie van de liberale kandidatenlijst, Roel Onderwater, alsnog raadslid voor zijn partij kan worden. Onderwater zat tot de verkiezingen ook al in de raad.

Kitty de Lange wordt de nieuwe fractievoorzitter van de VVD Zoeterwoude.

Advertentie

Politiek Zoeterwoude Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×