Lianne Raat promoot een meer plantaardig voedingspatroon. Dat is beter voor dier, mens en milieu. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor: Lianne Raat van de Partij voor de Dieren Leiden

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van half maart publiceert Sleutelstad samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een aankomend raadslid, onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het vormt een eerste kennismaking met de een deel van de nieuwe politici die bij hun partij hoog genoeg staan voor één van de 39 zetels in de Leidse gemeenteraad.

Bij Lianne Raat gaat het om een nadere kennismaking. Ze is niet nieuw in de Leidse gemeentepolitiek, maar is door haar partij op plek 4 gezet van de kandidatenlijst. De PvdD Leiden is nu met 3 zetels in de Leidse raad vertegenwoordigd. Raat wil graag door en gaat voor voldoende voorkeurstemmen om op eigen kracht verkozen te worden.

Vera Brouwer van Politiek071 in gesprek met Lianne Raat.

Lianne wilde gefotografeerd worden in de vegan lunchroom en bakkerij ‘Het Slachthuis’ bij de Meelfabriek. Zij zegt daarover: “Ik heb Het Slachthuis om verschillende redenen als locatie uitgekozen. Ten eerste omdat onze messen en vorken onze belangrijkste wapens zijn in de strijd tegen klimaatverandering. Met een meer plantaardig dieet verkleinen we onze voetafdruk. Plantaardig eten is ook goed voor dierenwelzijn. Door als gemeente een plantaardig dieet te stimuleren kunnen welvaartsziekten worden voorkomen. Kortom een meer plantaardig voedingspatroon is beter voor het milieu, de dieren en de mensen.”

Leiden Politiek Waar sta ik voor


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×