Maaike van Vliet gaat vol voor de sport. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor: Maaike van Vliet van de VVD Leiden

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van half maart publiceert Sleutelstad samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een aankomend raadslid, onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het vormt een eerste kennismaking met de een deel van de nieuwe politici die bij hun partij hoog genoeg staan voor één van de 39 zetels in de Leidse gemeenteraad.

Deze week portretteren we Maaike van Vliet. De afgelopen jaren was ze duoraadslid voor de VVD Leiden en profileerde ze zich met name op het gebied van sport. Ook was ze vorig jaar al enkele maanden raadslid toen ze fractievoorzitter Dorien Verbree verving tijdens diens zwangerschapsverlof. Ze staat op plek 5 van de kandidatenlijst en maakt daarmee een goede kans om in de raad te komen.

Vera Brouwer van Politiek071 in gesprek met Maaike van Vliet.

Van Vliet wilde graag op de foto bij het Roomburgerpark met uitzicht op de sportvelden. Ze zegt daarover: “Dit toont voor mij het belang van sport voor plezier en gezondheid. Zowel lichamelijk als mentaal.” Ook de komende tijd wil ze zich hard blijven maken voor de sport in Leiden. Met name uit het jarenlange ruimtegebrek voor verschillende sporten blijkt volgens haar dat de sport steeds aan het kortste eind trekt. “Ik vind, en met mij de VVD, dat sport voor iedereen toegankelijk moet zijn. Als stad mogen we ook echt wel eens de keuze maken voor sport. En niet dat er, zoals nu gebeurt, allemaal stokpaardjes van de verschillende partijen erbij worden gehaald. Daardoor wordt er uiteindelijk keer op keer geen extra ruimte gecreëerd. Ik heb vroeger zelf veel gesport, dus ik spreek ook uit ervaring.”

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Waar sta ik voor


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×