Leiden wil Oekraïense vluchtelingen opvangen

In een statement dat door tien van de elf politieke partijen in Leiden wordt onderschreven, spreekt de Leidse gemeenteraad zich uit voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Alleen de VVD ontbreekt onder de tekst.

“Oekraïne wordt sinds woensdagnacht aangevallen door Rusland. Russische troepen zijn het land met geweld binnengedrongen. De Oekraïense bevolking is verzeild geraakt in een nutteloze en desastreuse oorlog. Inmiddels zijn duizenden mensen op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld. Op zoek naar een veilige plek. Wij spreken ons daarom uit voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Uit solidariteit voor al die mensen, jong en oud, die tegen hun wil huis en haard hebben moeten verlaten. Laten we hen helpen. Door ze in Leiden een veilige plek te geven. En met elkaar gastvrij zijn voor Oekraïense vluchtelingen.”

In de verklaring stellen de politieke partijen dat Leiden, als Stad van de Vluchtelingen, bereid is om in Leiden vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Het college van burgemeester en wethouders wordt opgeroepen om dat kenbaar te maken bij het kabinet.

Vanzelfsprekend
De VVD Leiden tekent volgens lijsttrekker Maarten de Crom niet omdat de fractie het vanzelfsprekend vindt om als land en als stad oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne te helpen en  op te vangen. “Met of zonder statement van gemeenteraadsfracties zullen we natuurlijk netjes opvang regelen. Volgens mij vindt iedere fatsoenlijke Nederlander dat we oorlogsvluchtelingen moeten opvangen. Het gaat wat ons betreft alleen nu even niet om ons als lokale politiek.”

Leiden Maatschappij Politiek Oorlog Oekraïne


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×