Elke maand brengen Pilgrim Nation-prresentatoren Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León het laatste nieuws over de Amerikaanse sport. (Foto: Gerry van Bakel).

Pilgrim Nation: Super Bowl, All Stars NBA en veldhockey in Amerika

Februari is in de Verenigde Staten Super Bowlmaand en dus ook voor Pilgrim Nation. Met de mooiste plays, de beste spelers en de uiteindelijke winnaar van Super Bowl LVI, de finale van de NFL. Ook was er aandacht voor de fenomenale half-timeshow. Tot slot werd er al een voorzichtige voorspelling gedaan voor het nieuwe seizoen.

Van de NFL naar de NBA is een kleine stap. De jaarlijkse Allstar-game was net gespeeld, waar een hoofdrol was voor Steph Curry, die in de wedstrijd 16 driepunters raak schoot. Omdat de wedstrijd werd gespeeld in Cleveland, was Lebron James toch een beetje de gastheer. En wat vooral opviel was het enorme plezier van alle spelers en iedereen die erbij mocht zijn.

Kijk en luister de eerste helft van de uitzending hier terug:

In de tweede helft werd contact gelegd met Robbert Schenk in Durham, North-Carolina. Hij is op Lander University aangesteld als hoofdcoach van het dameshockeyteam en mag een heel nieuw hockeyprogramma gaan opbouwen. Letterlijk vanaf de grond, want hij vertelde dat de kleedkamers net klaar zijn. Veldhockey is een groeiende sport in Amerika, vooral bij de vrouwen.

March Madness
Het slot van de uitzending was voor March Madness, het grote toernooi van het college basketbal. Aangezien Robbert Schenk bij the University of North Carolina heeft gewerkt, een “powerhouse” in het collegebasketbal, kon hij uit eerste hand vertellen hoe de sfeer is op de campus tijdens het toernooi.

Kijk en luister de tweede helft van de uitzending hier terug:

De volgende uitzending van Pilgrim Nation is op woensdag 23 maart. Van 18.00 tot 19.00 uur.

Leiden Sport Amerikaanse sporten Pilgrim Nation

Meer in dossier Amerikaanse sporten

Meer in dossier Amerikaanse sporten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×