(Foto's: Vincent Basler).

Zware klus bij nieuwe Torenvlietbrug

De laatste van in totaal 88 betonnen liggers voor de nieuwe Torenvlietbrug over de Oude Rijn zijn dit weekend door een 700 ton zware kraan ingehesen. “Door de beperkte ruimte aan de Oegstgeester zijde was het plaatsen van de liggers een uitdagende puzzel. Een kraan plaatsen op een pas gelegd brugdek doen we niet vaak”, zegt Peter van der Linde van Boskalis.

Nu alle liggers op hun plek liggen, kan de nieuwe Torenvlietbrug worden afgebouwd en geasfalteerd. In het najaar moet dan, volgens de planning, het verkeer in beide richtingen over de nieuwe brug rijden.

Enorme liggers
Voor de hele nieuwe brug, met een lengte van circa 210 meter, zijn in totaal 88 liggers gelegd. De liggers waarop de 210 meter lange brug wordt neergezet hebben een gewicht tussen de 38 en 56 ton per stuk. Ze zijn ongeveer anderhalve meter breed en variëren in lengte van 17 meter tot 27 meter.

Verbreed
De nieuwe Torenvlietbrug zorgt ervoor dat de huidige brug wordt verbreed. “Ook de oude brug krijgt groot onderhoud en een metamorfose. Hij krijgt dezelfde uitstraling als de nieuwe brug.”

Naar verwachting zijn alle werkzaamheden in het voorjaar van 2023 afgerond.

Leiden Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×