Roald Laport opent de zoveelste uitpuilend container met hulpgoederen. (Foto's: Chris de Waard).

Leiden zamelt vrachtwagens vol hulpgoederen in voor Oekraïne

De kwekerij van DZB aan de Wassenaarseweg is het afgelopen etmaal veranderd in een hub waar busjes en vrachtwagens af en aan rijden met hulpgoederen voor Oekraïne. Leiden geeft massaal voor de bewoners van het door oorlog verscheurde land.

Bij de Meelfabriek en bij het stadsparkeerterrein aan de Haagweg kunnen mensen nog tot donderdagmiddag 16.00 uur kinderkleding en verzorgingsproducten inleveren. Daarna wordt alles gesorteerd en verpakt op pallets. ’s Avonds rijden dan de laatste vrachtwagens van onder meer Van Duuren naar Heerlen waar alles wordt afgeleverd in een grote loods. Vanuit Zuid-Limburg rijden trucs de spullen vervolgens naar Polen waar ze worden uitgedeeld aan de honderdduizenden vluchtelingen die de oorlog in Oekraïne inmiddels ontvlucht zijn.

Chris de Waard in gesprek met Roald Laport die de afgelopen dagen non-stop bezig is met het coördineren van de Leidse hulpactie.

Advertentie

Leiden Maatschappij Oorlog Oekraïne


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×