Gildevoorzitter Barbara ter Kuile overhandigt een attentie aan voorzitter Rik Kamps van de 3 October Vereeniging tijdens de corona drive-through van het 3 Octobergilde. (Foto: Chris de Waard).

3 Octobergilde gaat op in 3 October Vereeniging

De Leidse ondernemers die de afgelopen decennia via het 3 Octobergilde financieel bijdroegen aan de viering van Leidens Ontzet, gaan dat voortaan doen binnen de 3 October Vereeniging zelf. Het Gilde heft zich na 22 jaar op.

Op 11 maart viert het 3 Octobergilde nog een keer een verjaardagsfeestje. Dat gebeurt altijd op of rond 10 maart, de tegenovergestelde datum van 3 oktober. Volgende week vrijdag bestaat het Gilde 22 jaar en daar blijft het bij. Althans in formele zin. “Behalve de juridische structuur zal er voor het Gilde niks veranderen.”

De stichting 3 Octobergilde wordt opgeheven en gaat verder als commissie binnen de 3 October Vereeniging zelf. “Natuurlijk blijft het huidige bestuur in samenwerking met de commissie de gezellige activiteiten binnen de intimiteit van de ondernemerskring organiseren”, zo meldt het bestuur in de uitnodiging voor het laatste verjaardagsfeestje.

Barbara ter Kuile die de afgelopen jaren het voorzitterschap op zich nam, heeft het bestuur laten weten ermee te stoppen. “Dat heeft ons aan het denken gezet hoe het Gilde ook in de toekomst kan groeien en bloeien”, aldus het bestuur. Het antwoord is samen gaan met de 3 October Vereeniging om zo meer synergievoordelen te behalen. “Dat biedt meer continuïteit en slagkracht om de doelen te verwezenlijken.”

Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2022


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×