(Beeld: livestream NOS.)

Beijing071: Kampschreur 'slechts' vijfde op afdaling, nog vier kansen op eremetaal

Ondanks de ‘hardste crash uit zijn leven’ eerder deze week, had zitskiër Jeroen Kampschreur uitzicht op de titel bij paralympische afdaling in Beijing. In de overige trainingen noteerde hij namelijk steeds de snelste tijd. De Leiderdorper zag vannacht echter vier andere atleten sneller over de finish komen.

Na afloop zei Kampschreur tegen de NOS dat hij voor zijn doen een goede race had neergezet, op één bocht na. “Dit is ook niet mijn sterkste onderdeel en in de trainingen houdt iedereen toch wat achter de hand. Ik heb nog vier wedstrijden te gaan en ik heb hier een goed gevoel aan over gehouden. Het kan alleen nog maar beter worden.” Morgen komt de Leiderdorper in actie op de Super G waar hij heersend wereldkampioen is.

Programma Jeroen Kampschreuer
Zondag 6 maart, 03.00 uur:  Super G
Dinsdag 8 maart, 03.00 en 07.15 uur: Supercombinatie
Donderdag 10 maart, 03.00 en 07.00 uur: Reuzenslalom
Zaterdag 12 maart, 03.00 en 6.30 uur: Slalom

Leiderdorp Sport Beijing 2022 Jeroen Kampschreur

Meer in dossier Beijing 2022

Meer in dossier Beijing 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×