(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Leids Vrouwendebat vanmiddag op Sleutelstad TV

Sleutelstad organiseerde 0p zaterdag 5 maart samen met Marleen Hogendoorn het allereerste Leidse Vrouwendebat. Een bijzonder debat want, de naam zegt het al, er deden alleen maar vrouwen aan mee. Vanmiddag is het om 15.00 uur te zien op Sleutelstad TV.

“Is dat dan nodig”, werd er de afgelopen dagen veel gevraagd. “Zeker”, zegt Hogendoorn. “Want landelijk is slechts dertig procent in de gemeenteraad vrouw. De meest voorkomende namen op de lijsten zijn Henk, Jan en Peter.”

Voor de komende verkiezingen staan er in Leiden 321 personen op de lijst. Daarvan is veertig procent vrouw. “Niet slecht, maar dat kan altijd beter”, vindt Marleen Hogendoorn. “Ik wil jullie laten zien welke goede vrouwen er meedoen aan verkiezingen, mensen stimuleren op een vrouw te stemmen en andere vrouwen inspireren ook zich verkiesbaar te stellen. Daarom dit Vrouwendebat. Een debat zonder mansplaining, manspreading en seksistische opmerkingen”, zei Hogendoorn bij de opening van het debat.

Aan het debat deden alle partijen mee. Ze stuurden hun eerste of tweede vrouw van de lijst. Er werd gedebatteerd over veiligheid, klimaat, participatie en woningbouw. Vonden de vrouwen dat er meer camera’s moesten komen om de veiligheid van alle mensen te waarborgen in de stad? En waar moeten we bouwen en voor wie?

Hogendoorn: “Er hing een relaxte sfeer op het podium, er werd niet op de vrouw gespeeld en toch werd er duidelijk stelling genomen in de debatten. Over vier jaar organiseren we het weer, alleen hoop ook ik dat het dan niet nodig is, omdat er dan veel vrouwen op de kieslijst staan.”

Kijk mee op Sleutelstad TV om 15.00 uur via KPN kanaal 1421, Ziggo kanaal 46 of online via het kopje TV in het menu bovenaan deze pagina.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×