Wouter van Duivendijk en Marleen Persoon. (Foto: Hans Dijksterhuis)

Voorschoten Lokaal tweede partij van het dorp: 'Klaar om mee te besturen'

De grote winnaar van de verkiezingen in Voorschoten is de lokale partij Voorschoten Lokaal. De VVD werd de grootste partij, maar de nieuwe partij eindigde als tweede. Maar liefst vier partijen haalden vier zetels. “Het vormen van een coalitie zal nog best moeilijk worden, er gaat sowieso één partij afvallen”, wist lijsttrekker Marleen Persoon direct na de verkiezingen al.

Inmiddels is duidelijk dat de nummer vier van de partij de nieuwe fractievoorzitter wordt: Wouter van Duivendijk. “Marleen blijft natuurlijk het gezicht naar de inwoners, daar ligt haar kracht”, voegt hij er aan de telefoon aan toe. De partij wil graag meebesturen en heeft ook al een wethouderskandidaat op het oog, maar die naam blijft voorlopig nog binnen de partij. “Dat is ons ook aangeraden, om schade aan personen te voorkomen”, aldus Duivendijk.


Maarten Mulder op de dag na de verkiezingen in gesprek met lijsttrekker Marleen Persoon

Op de dag na de verkiezingen zat lijsttrekker Persoon stralend in Nieuws071. “Ik had deze uitslag echt niet verwacht, de vierde zetel is echt een kers op de taart.” Partijen die geen landelijke vertegenwoordiging hebben deden het sowieso goed bij deze verkiezingen, maar dat verklaart het succes van Voorschoten Lokaal niet alleen, denkt Persoon. “Vier jaar geleden ging ik met ONS Voorschoten (haar oude partij, red.) nog naar drie zetels.”

‘Wat gaan bereiken’
Volgens Persoon is het belangrijk om transparant te zijn naar de mensen die je spreekt. “Zeggen wat er kan, maar ook wat er niet kan. Ik denk dat we ons heel erg zichtbaar hebben gemaakt met z’n zessen. We zijn veel in gesprek met inwoners en als er wat is gaan we erop af.”

De komende weken wordt er gezocht naar een coalitie en daar wil Voorschoten Lokaal graag onderdeel van worden. “Wij zijn de grootste nieuwkomer, ik vind dat wij verdienen om in het college te komen”, aldus Persoon. “We hebben een mooi programma en dat willen we graag ten uitvoer brengen. We willen nu wel wat gaan bereiken.”

Politiek Voorschoten Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×