In deze uitzending van Pilgrim Nation praten presentatoren Paco Busteros León en Bart Jan Westerduin Kevin van Wijk over NBA en March Madness. (Foto: Gerry van Bakel).

Pilgrim Nation over play-offs NBA: einde van de superteams, opkomst Europese en Afrikaanse spelers

In Pilgrim Nations draait om basketbal, de play-offs in de NBA zijn vorige week gestart. Presentatoren Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León bespraken het gebrek aan superteams en de opkomst van Europese en Afrikaanse spelers in de competitie.

Pilgrim Nation is het maandelijkse sportprogramma waarin Amerikaanse sporten centraal staan, met een Leidse twist. Tradities en stadionklassiekers komen aan bod. Evenals de stand van zaken in diverse competities.

Kijk en luister hieronder de hele uitzending terug:

Vorige week zijn de play-offs in de NBA begonnen en de strijd om de titel is meer open dan ooit. De tijd van de ‘superteams’ lijkt voorbij. De eerste wedstrijden werden besproken, evenals de rol en de opkomst van Europese en Afrikaanse spelers in de NBA. En de meest opvallende spelers tot nu toe, en speculaties over wie uiteindelijk de titel mee naar huis neemt.

Honkbal
Ook was er aandacht voor de seizoensstart van het honkbal. De Major League is later begonnen, vanwege een conflict tussen spelers en eigenaren. De achterstand in wedstrijden wordt in de loop van het seizoen ingehaald. De Nederlandse spelers kwamen aan bod, de opmerkelijke overstap van Kenley Jansen van de Los Angeles Dodgers naar de Atlanta Braves na 17(!) jaar in Los Angeles.

De competitie is net begonnen, pas 10 van de 162 wedstrijden zijn gespeeld, dus over opvallende ontwikkelingen valt nog niet zoveel te vertellen, wel van welke teams veel wordt verwacht.

Hype
In de tweede helft wijdt Bart Jan uit over een college traditie, dit keer van de Kansas Jay Hawks. Daarna werd er contact gelegd met Kevin van Wijk, Nederlandse basketballer die al negen jaar in Spanje speelt. Hij heeft ook college basketbal gespeeld in de VS en met hem kon er worden teruggekeken op March Madness, het toernooi waar hij zelf ook één keer aan heeft deelgenomen.

Van Wijk vertelt over de aandacht, de hype, de gekte, maar ook hoe het is om voor 13.000 man te spelen, waarvan er 12.000 tegen je zijn. Hij was vooral trots dat hij het heeft meegemaakt, al speelde hij voor het ‘kleine’ college Valparaiso.

ZZ Leiden
Verder vertelt Kevin van Wijk over zijn carrière na de VS. Hij legt zijn keuze uit voor Spanje en de Club Ourense Balencento, waar hij nu vier jaar speelt. Tot slot zei Kevin van Wijk dat de coach van Leiden altijd mag bellen om te praten over een overstap naar ZZ Leiden.

De volgende uitzending is 8 juni.

Leiden Sport Pilgrim Nation


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×