Elianne Wijnands van Studenten voor Leiden wil zich vooral sterk maken voor een zo groen mogelijke stad. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor: Elianne Wijnands van Studenten voor Leiden

Nu de stemmen geteld zijn en de nieuwe gemeenteraden zijn geïnstalleerd, publiceert Sleutelstad samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een van de nieuwe raadsleden uit Leiden en omgeving onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het is een vervolg op deel één van deze serie waarin we kennismaakten met kandidaten die vrijwel zeker een zetel zouden behalen.

Vera Brouwer sprak in Politiek071 met Elianne Wijnands van Studenten voor Leiden.

Elianne wilde graag gefotografeerd worden in de Hortus botanicus. “De Hortus is voor mij een plek die bruist met leven. Van de studenten die erheen gaan om te ontstressen tot de bijzondere planten en dieren die je daar kunt vinden. In coronatijd hebben we gemerkt hoe belangrijk het groen in Leiden is. Voor veel inwoners in Leiden, en zeker voor studenten, zijn de stadsparken de tuinen van hun huizen. Ik wil me daarom inzetten voor veel meer groen in de stad. Want meer groen zorgt voor een gezonde leefomgeving waarin iedereen fijn kan wonen, nu en in de toekomst.”

Advertentie

Leiden Politiek Waar sta ik voor


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×