Fractievoorzitter Adriaan Andringa van D66 (Foto: PR).

D66 trekt zich terug uit coalitieonderhandelingen in Voorschoten

De fractie van D66 in Voorschoten stapt uit de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie. De partij vindt dat er te weinig knopen worden doorgehakt over belangrijke onderwerpen, zoals de het nieuwe cultuurgebouw en de gemeentefinanciën. Of de andere partijen VVD, CDA en Voorschoten Lokaal wel doorgaan met de onderhandelingen is nog niet bekend.

Volgens fractievoorzitter Adriaan Andringa lag het niet aan de inhoud. “Die verschillen zijn best te overbruggen.” Het probleem lag echter aan de manier waarop. “Veel besluiten zijn in het verleden vaak vooruit geschoven. Bijvoorbeeld de komst van een nieuwe multifunctionele accommodatie. We spreken uit dat we die willen, maar niet hoe we dat concreet gaan doen.”

Voorschoten Lokaal reageert verbaast op het besluit van D66. “Het is jammer. Wij zagen dit niet aankomen”, zegt partijleider Marleen Persoon. “We waren nog helemaal niet toegekomen aan het maken van concrete afspraken.” Of de andere drie partijen doorgaan met de onderhandelingen, weet Persoon niet. Getalsmatig hebben ze wel een meerderheid.

Het vooruitschuiven van belangrijke beslissingen was in de vorige raadsperiode, waar D66 met GroenLinks en VVD in de coalitie zat, al een punt van irritatie. Zo werd er geen knoop doorgehakt over een nieuwe multifunctionele accommodatie, ondanks dat er wel een uitgewerkt plan lag.

Advertentie

Politiek Voorschoten Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×